“Gelişi Güzelin Metodları” başlıklı seri ile yer aldığımız Venedik Mimarlık Bienali araştırmalarıyla başlayan İstanbul’un kentsel anatomisini anlama çabası bizim için uzun soluklu bir araştırma konusuna dönüştü. İstanbul’u bildiğimiz çizgisel tarih anlatımının ötesinde mülkiyet, altyapı ve topoğrafya etkisinde büyüyen ve katmanlaşan bir örgü olarak görmeye çalıştık. Bu araştırmalardan yola çıkarak birçok sergi ve yapılar, yapı ilişkileri geliştirdik. Bunlardan bir tanesi de İstanbul Kent Müzesi. “Bir Kent Anatomisi”, İstanbul kadar karmaşık ve sürekli dönüşen bir kenti anlatacak hikaye ile nasıl bağlar kurmalı, nasıl bir altyapı olmalı sorularının cevaplarını aradığımız çeşitli süreçleri anlatıyor.
Alper Derinboğaz, 2005 yılında lisans eğitimini onur derecesi ile İTÜ’de tamamladı. Fulbright bursu ile yüksek lisans eğitimine devam ettiği UCLA’de Graduate Ödülü ile mezun oldu. 2010 yılında kendi mimarlık ofisi Salon’u kurdu. 2011’de üç uygulaması ile Yılın Mimarlık Eserleri Seçkisi’ne giren Derinboğaz, aynı sene Arkitera Genç Mimar Özel Ödülü’nü aldı. German Design Award, Architizer A+ ve The Plan İnovatif Mimarlık Ödülü gibi birçok ödülün sahibi olan projeleri enstalasyonlardan, müzelere uzanan bir çeşitlilik gösteriyor. Aynı zamanda İTÜ’de mimari tasarım atölyesi yürütücülüğü yapan Derinboğaz’ın İstanbul’un güncel planlamasını konu alan işleri, Türkiye’yi 14.Venedik Mimarlık Bienali’nde temsil etti.
Etkinlik ücretsizdir.
Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesinden Akbank Sanat Danışma'dan temin edilebilir.