Seminer: “1.Akdeniz Bienali ve Güncel Paradigma”
Konuşmacı: Prof. Tansel Türkdoğan
Saat: 18:00-19:30
Bu seminerde bu sene Çukurova Çağdaş Sanat Kültür Ve Eğitim Vakfı tarafından ilki gerçekleştirilen Tarsus merkezli 1. Akdeniz Bienali ile ilgili, Bienal, Süreçler, Sorunlar, Çözümler ve bienal bağlamında karşılaştırmalı bir Güncel Sanat Paradigma çalışması ve okuması yapılacaktır.
Tansel Türkdoğan Hakkında
Lisans ve lisansüstü eğitimlerinin ardından, 1989’dan itibaren ODTÜ’de sırası ile asistan Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi, 1998’de Doçent, 2004 ‘de Profesör oldu, 2000 -2005 yıllarında ODTÜ Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü Başkanlığını yaptı. 2005 Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı oldu. Türkdoğan, 90’ların başından itibaren güncel sanat pratikleri ile ilgilenmeye başladı ve üretimler gerçekleştirdi. 1989 yılından itibaren Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, Polonya, Yunanistan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Gürcistan ve Tunus’ta Üniversiteler, galerilerde çalışmalar yaptı, workshoplara , proje ve grup sergilerine katıldı, küratörlükler üstlendi. “Çağdaş Sanat” ve “Modernizm Sonrası Sanat tartışmaları-Sanat Kültür Politika” adlı kitapları bulunan Türkdoğan, bugüne kadar 25 kişisel sergi (üçü yurtdışı) açmış, uluslararası ve ulusal sempozyumlara, bienallere çalışmaları, proje ve bildirileri ile katıldı, TRT’de danışmanlık, UNESCO UPSD yönetim kurulu üyeliği yaptı, sanat dergileri ve günlük gazetelerde makaleler yazdı, Koridoor sanatçıları arasında yer almaktadır. Sergileri hakkında kataloglar, pek çok kritik ve haber yazısı basılmıştır.
Türkdoğan, ODTÜ Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü ve Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinde dersler vermiş, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde akademik görevleri yanında, lisans, Y. Lisans ve Sanatta Yeterlik Programlarında dersler vermekte, halen ODTÜ GSMB,Ankara Üniversitesi ve AHBVGSF’de Resim Bölümü öğretim üyesi olarak görevlerine devam etmektedir.
Prof. Tansel Türkdoğan, sanatın güncel sorunlarına ve postmodern duruma ilgi duymaktadır.
* Programa seminer bazlı katılım şartlarını öğrenmek için apply@curatingcontemporaryart.org adresine katılmak istediğiniz seminer bilgisiyle birlikte e-mail göndermenizi rica ederiz. Tek seminer katılım ücreti 250 TL'dir.
* Seminerler çevirimiçi platform - Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.