Türkiye’de ve dünyada dijital ifade olanaklarının sunduğu imkanlar üzerinden eserler üreten sanatçıların çalışma pratiklerine odaklanan “Dijital Sanatta Şimdi” başlıklı konuşma serisi Akbank Sanat Youtube kanalında. “Dijital Sanatta Şimdi” serisi; bir yanıyla yapay zekâ, arttırılmış gerçeklik, duysal (ses) sanatlar, bilgisayar teknolojileri gibi farklı konu başlıklarına odaklanırken bir yanıyla da konuk ettiği sanatçıların keşif yolculukları, ilham kaynakları ve kariyerine dair bireysel fragmanlara yer veriyor. Sanatçıların teknolojiyi yaratıcılıkla nasıl bütünleştirdiklerinden son dönem işlerine uzanan bir yol haritasını da izleyen konuşma serisinin üçüncü konuğu, farklı anlatım biçimlerini ve dilleri bir araya getirip interdisipliner (disiplinlerarası) projeler üreten, temel meselesi kapsayıcı deneyimler ve yapılar oluşturmak olan sanatçı Candaş Şişman.
Candaş Şişman (1985, İzmir), dijital ve mekanik teknolojileri ifade aracı olarak kullanan bir sanatçıdır. Sanatçının merakları doğrultusunda şekillenen eserleri, insanı içine alan ve çok sensörlü enstalasyonlar, ses, kinetik heykeller, animasyonlar ve görsel-işitsel performanslar gibi birçok farklı alana yayılıyor.
Candaş Şişman eserlerinde, zaman, mekân ve hareket anlayışımızı dijital ve mekanik teknolojileri kullanarak manipüle etmeyi amaçlıyor.
2011 yılında sanat, tasarım ve teknoloji alanında disiplinler arası deneyimler üreten bir stüdyo olan Nohlab'in kurucularından olan Candaş, 2014'ten itibaren çeşitli üniversitelerde ses sanatı üzerine dersler veriyor ve gerçek zamanlı, ses-reaktif görsel-işitsel performanslar yaratan ortak bir platform olan NOS Visuals'ın bir üyesi.
Prix Ars Electronica yarışmasında Fahri Mansiyon ve Japan Media Arts Festival’den Jüri Seçimi Ödülü kazanan sanatçı, Venedik Mimarlık Bienali ve Todaysart Festivali gibi birçok sergi ve festivale katılmıştır.
Sanatçı İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyor.