Dijital Sezgiler Sergisi Konuşma Serisi
Moderatör: Helena Nikonole
Konuşmacılar: Anna Shustikova, Roman Solodkov
Sanatçı sohbetleri serisinin ilk etkinliğinde, Anna Shustikova ve Roman Solodkov'u Digital Sezgiler sergisinde sunulan projeleri ve bu projelerin kendi pratiklerine nasıl yer bulduğu hakkında konuşmaya davet ediyoruz. Konuşmada, "Kara kutu" sorunu ve sözde önyargılar , Yapay Zekanın toplanan verilerden öğrenebileceği önyargılar, gibi yapay zekaya özgü sorunları eleştirel bir şekilde inceleyeceğiz ve tartışacağız.
* Etkinlik ücretsizdir. Katılım 120 kişi ile sınırlı olup etkinlik giriş davetiyeleri etkinlikten 1 saat öncesinden itibaren Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilecektir.
Helena Nikonole
Helena Nikonole, şu anda İstanbul'da yaşayan bir yeni medya sanatçısı, bağımsız küratör ve eğitimcidir. İlgi alanları hibrit sanat, biyo-göstergebilim ve Yapay Zekayı kapsar. Çalışmalarının bir kısmı, insan sonrası geleceğin ütopik senaryolarına adanmışken, bir kısmı distopik şimdiki zamana ve teknolojiye eleştirel yaklaşıma odaklanır.
Anna Shustikova
Anna (d.1992, Rusya) sanatsal çalışmalarına belgesel fotoğrafçılıkla başladı, ancak şu anda hem maddi hem de dijital nesneler, heykeller, kurulumlar, sinir ağları ve oluşturulmuş görüntülerle çalışıyor. Fizik alanında lisans diplomasına sahip ve bu onun sanatını etkiliyor: malzemeleri dönüştürmek için teknolojilerin yanı sıra farklı fiziksel süreçleri kullanmakla ilgileniyor. Eserlerinde izleri araştırıyor. Bu izler, açıkça ifade edilmiş veya zorlukla algılanabilir, maddi veya dijital, görmezden gelmeye çalıştıklarımız veya neredeyse bilmeden bıraktıklarımız olabilir. Bu izlerin siyasi etkileri olabilir, günümüz teknolojilerini ve henüz gelmemiş geleceği etkileyebilir.
Roman Solodkov
Roman Solodkov (d. 1995), çeşitli dijital ortamlar, oyun motorları, görsel programlama, 3B animasyon ve fiziksel etkileşimli kurulumlarla çalışan bir sanatçıdır. Şu anda Rodchenko Art School’da (Rodchenko Sanat Okulu) okuyor.
Nörobilim odaklı biyoloji alanındaki ilk eğitimi, sanatsal çalışmalarına sızarak diyagramlara, verilere, algoritmalara, arayüzlere, dijital maddeselliğe, somutlaştırılmış bilişe ve biyogöstergebilime olan ilgisine katkıda bulunuyor.
Ayrıca 3D-grafikler ve animasyon öğretiyor.