Film üretimi konusunda günümüz teknolojisinin imkanları oldukça gelişmekte, bu değişim özgürlüğün kapılarını aralarken, filmlerin biçimlerine de etki etmekte. Bu alanda genç ve başarılı yönetmenler Ceylan Özgün Özçelik ve Emre Akay ile birlikte son dönemde mobil cihazlarla profesyonel işlere imza atmakta. Film üretiminde zorlu teknik detaylar, ekipman maliyetleri gibi sebepler artık bir engel olmaktan çıkıyor mu? Ceylan Özgün Özçelik ve Emre Akay bu alandaki deneyimlerini atölye katılımcılarıyla paylaşacaklar.
Ceylan Özgün Özçelik
1980, Rize doğumlu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Yapımcısı, editörü ve sunucusu olduğu sinema programı En Heyecanlı Yeri yaklaşık 10 yıl yayında kaldı. 2013’te, programın seçme sohbetlerinden oluşan Dikkat Çekim Var! adlı röportaj kitabı çıktı. Televizyona çeşitli kültür sanat programları hazırladı. 2005-2011 yılları arasında ödül töreni videoları, prodüksiyon şirketi tanıtımları, kamera arkası ve belgeseller kurguladı. Yazıp yönettiği kısa metrajlı filmler, Bratislava Art’tan Portekiz Festroia’ya festivallerde gösterildi.
Toplumsal hafıza temalı ilk uzun metrajlı filmi KAYGI/INFLAME, dünya prömiyerini 67. Berlin Film Festivali’nde Panorama Special seçkisinde yaptı. Film, Kuzey Amerika prömiyerini yaptığı SXSW’den (South by Southwest), Luna Gamechanger Ödülü ile döndü. KAYGI, Meksika'dan İtalya'ya beş kıtada kırktan fazla festivalde seyirciyle buluştu. Özçelik, kadınlar ve şiddet üzerine karanlık bir komedi olan yeni kurmaca projesi "18+" ile 2018 Medienboard Berlin-Brandenburg sanatçı rezidansı programıyla Berlin’e davet edildi.
Emre Akay
1978 Ankara doğumlu olan Emre Akay, 2001 yılında kısa film ve müzik videoları yönetmeye başladı. Kısa filmleri “Proxemique” ve “La Rupture” IFSAK ve Bilsar’dan ödül kazandı ve birçok festivalde gösterildi. 2003 ve 2004 yıllarında Hasan Yalaz'la “Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi” ve “Daima İleri” belgeselini yönetti. Akay ayrıca Bant dergisi için bir TV dizisi yönetti. “Küçük Bir Hakikat” (2008) ve “Kırmızı Alarm” (2011) kısa filmleri Antalya Altın Portakal da dahil olmak üzere birçok festivalde gösterildi. 2009 yılında “Boğazımda bir Düğüm” belgeselini yönetti. 2011 yılında IF İstanbul Film Festivalleri'nde (2001-2011) “Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi” tüm zamanların en sevilen filmi seçildi ve 2014 IKSV Film Festivali'nin Türk Sineması retrospektifinde gösterildi. İstanbul Modern tarafından Türk sinemasının 100. yılı için bir kısa film çekmeye davet edildi ve Bizans Oyunu filmini çekti. Son olarak uzun metraj filmi “Av”ı tamamladı. Akay, JaguarProjects bünyesinde reklam yönetmeye devam ediyor.