Kimliğinizden Yararlanarak Benzersiz Oyunlar Oluşturmak: Kavram Oluşturma İçin Bir Gezi
Saat: 18:00-19:30
İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin değerli katkılarıyla...
Kimliğimiz, yarattığımız oyunlarda kaçınılmaz bir şekilde yansır. Kişisel deneyimler, kültür, aile geçmişi ve güncel toplumsal eğilimler gibi unsurlar, otobiyografik veya tarihsel temellere sahip hikaye odaklı oyunlar için tema olarak daha görünür hale gelmektedir. Peki ya oyun tasarımcısı kimliğimizi bir oyun kavramının estetik ve mekaniğine uygularsak ne olurdu? Bu atölye, kavram oluşturma sürecinde iki saatlik bir “gezi” yaparak farklı bir yaklaşımı denemeyi amaçlamaktadır. İlk olarak, geleneksel oyun türlerini ve mekaniklerini analiz edecek ve bunları kimliğimize bağlayan anlatısal unsurları bulacağız. Ardından, bu anlatısal unsurlardan ve kimliğimizden yararlanarak farklı oyun mekaniklerini zenginleştirip geriye doğru hareket edeceğiz.
Hedef kitle: Oyun tasarımcıları ve yazarlar, ancak herkes davetlidir
Gereksinimler: Geleneksel oyun türleri ve mekanikleri hakkında ortalama düzeyde bilgi, belirli beceriler gerekli değil
Katılımcıların getirmesi gereken araçlar: Kalem ve kağıt (not defteri isteğe bağlı)
* Konuşma dili İngilizcedir. Bu atölyeye katılmak için sayfa üzerindeki "Kayıt Ol" butonunu kullanarak kaydınızı oluşturabilir, ücretsiz etkinlik davetiyenizi alabilirsiniz. Kayıtlar etkinlik tarihinden 3 gün önce (30.04.2024, 18:00'de) açılacak ve "Kayıt Ol" butonu görünür hale gelecektir. Katılım 20 kişilik kontenjan ile sınırlıdır.
We are Muesli Hakkında:
We Are Muesli, Milano'da kültürel, tarihi ve sanatsal temalı anlatı oyunları konusunda uzmanlaşmış bağımsız bir tasarım stüdyosudur. Ödüllü interaktif deneyim yazarları olarak, on yıldır kültürel mirasın takdir edilmesinde oyunun evrimine aktif olarak katkıda bulunuyorlar ve uluslararası video oyunu topluluğuyla öğretim, küratörlük ve konuşma görevleriyle etkileşime giriyorlar.
Claudia Molinari ve Matteo Pozzi tarafından 2011 yılında gayri resmi bir yaratıcı ikili olarak kurulan We Are Muesli, interaktif oyunları CAVE! CAVE! DEUS VIDET adlı, Jheronimus Bosch'u konu alan interaktif oyunlarıyla oyun yapımcılığına başladılar ve 2013 yılında Los Angeles'taki E3, Atina'daki Onassis Kültür Merkezi ve Japonya Medya Sanatları Festivali gibi ortamlarda sunuldular. Bunu 2016'da En İyi İtalyan Oyunu dalında aday gösterilen Venti Mesi direnişini konu alan belgesel oyun Venti Mesi ve 2018'de ADI Compasso d'Oro için seçilen ilk video oyunu The Great Palermo gibi anlatı oyunları izledi.
Berlin Duvarı’nın yıkılışının 30. yıldönümü için geliştirilen WER IST WER ve Gianni Rodari’nin doğumunun yüzüncü yılı için geliştirilen Ventiquattro Elle gibi kaçış odaları, tarihsel bir kart oyunu olan Colpo di Stato ve interaktif Chi è Chi kitabı ile analog oyunculuk gibi dijital-olmayan oyun tasarımı da We Are Muesli’nin etkinliklerine 2019’dan itibaren dahil oldu. We Are Muesli, Santa Ragione (Wheels of Aurelia, 2016) ve Finji (Chicory’nin yerelleştirilmesi, 2021) gibi pek çok bağımsız video oyun şirketiyle iş birliği içerisinde olup IndieCade, A MAZE, GDC, SXSW, Game Happens, Milan Games Week gibi belli başlı endüstri festivallerine de oyunlarıyla ve konuşmalarıyla katılmaktadır.