Seminer: Küratöryel Problemler, Sergileme Teknikleri
Konuşmacı: T. Melih Görgün
Seminere Dair: Sanatçı, küratör, akademisyen T. Melih Görgün bu seminerde sergileme sırasında ortaya çıkan sorunlara değinecek, bu bağlamda ortaya çıkan zorluklara ne tip çözümler üretilebileceği konusunu vaka analizlerinden yola çıkarak irdeleyecektir. Birçok yerel ve uluslararası projenin yöneticiliğini, küratörlüğünü yapmış olan Görgün, aynı zamanda da Sinopale Bienali'nin kurucusu ve direktörüdür. Seminerde deneyimlerinden de yola çıkarak örnekler verecektir.
Konuşmacı Hakkında: Akademisyen. 1962'de Sinop’ta doğdu. İstanbul ve Sinop'ta yaşayıp, çalışmaktadır. Bağımsız küratör, sanatçı, kültürel çalışmalar, performanslarla kent ve sanat üzerine çalışmalarını sürdürmektedir Araştırmaya dayalı ve katılımcı referanslar üzerinde kurgulanmış disiplinlerarası projelerde küratör olarak yer almaktadır. İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Profesör olarak eğitim vermektedir.’Europist.net’ sanat portalı kurucularından biri olan Görgün, Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği üyelerindendir. Uluslararası Sinop Bienali olan ‘Sinopale’nin kurucusu ve sanat yönetmendir. 2007 – 2015 yılları arasında Siemens Art’ın (İstanbul) küratörlüğünü üstlenmiştir. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Danışma Kurulu’nda yer almış ve Türkiye ve Avrupa’dan sanat akademileri de dahil olmak üzere birçok sanat akademisiyle gerçekleştirilen uluslararası iş birliği projesi ‘Şehir ve Sanat’ın koordinatörlüğünü yapmıştır. Küratörlüğünü yaptığı bienaller arasında ‘Sinopale 1’ ve ‘Sinopale 5’, ‘Werkleitz Bienali’, ‘Asya Sanat Bienali’ bulunmaktadır. Zürih, Venedik, Münih, Viyana, Dakka, Amsterdam gibi birçok farklı ülke ve şehirde sanat eserlerini sergiledi.
Tek seminer ücreti 100 TL. olup, katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.
Tek seminere katılım için biletler etkinlikten bir gün öncesine kadar Açık Diyalog Istanbul hesabına ya da etkinlik günü yalnızca mekan gişelerinden nakit ödeme yapılarak temin edilebilir. Detaylı bilgi için: apply@curatingcontemporaryart.org