NFT’LER VE KRİPTO SANAT
Moderatör: Cemil Şinasi Türün
Konuşmacılar: Gözde Mutluer, Orhan Sayın
Yakın zamanda ortaya çıkmış en heyecan verici gelişmelerden blokzincir teknolojisi ve bu teknolojinin yarattığı dönüşüm hali sanat dünyasında büyük yankılar uyandırdı. Sanatçılar ise bu ekosistemde üretmeye, keşfetmeye ve inşa etmeye devam ediyorlar. Kripto sanat eserlerinin, koleksiyonların, sergilemelerin, dijital sanat üretimini ne boyutta etkilediği ve yepyeni bir sanat piyasasına evrilen NFT’ler ve kripto sanatın sanatçılar için ne ifade ettiğini, NFT’lerin geleceğini ve sanatçılara ne gibi olasılıkların kapılarının aralandığını sanatçılar Gözde Mutluer ve Orhan Sayın’la konuşacak, kendi üretimleri üzerinden yaşadıkları eksileri ve artıları masaya yatıracağız.
* Etkinlikler ücretsizdir. Katılım 120 kişi ile sınırlı olup etkinlik giriş davetiyeleri etkinlikten 1 saat öncesinden itibaren Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilecektir.
Cemil Şinasi Türün
Girişimci, eğitimci, yazar. Ülkemizde geçtiğimiz 20 yılda dijital para sistemleri, yerli 2D ve 3D bilgisayar oyunları ve daha pek çok ürün ve proje geliştirilmesinde etkin rol oynamıştır. 2008 yılı başında Silikon Vadisi ve ülkemizden yatırım alarak dünya çapındaki ilk 3D metaverse’lerden birini geliştiren start-up olan Yoğurt Teknolojilerini kurmuştur. Son 8 yıldır sadece blok zincir teknolojileri üzerine çalışmaktadır. 2017 yılından bu yana Bilgi ve Boğaziçi Üniversitesi’lerinde ve eğitim kurumlarında, devlet ve özel sektör kurumlarına blokzincir konusunda eğitimler vermektedir. Defterhane ve İncirLabs isimli iki blok zinciri girişiminin kurucularındandır.
Gözde Mutluer
Gözde Mutluer 1991; aktrist, video artist ve ressam. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Sinema Televizyon bölümünde öğrenim gördü. Yapıtlarında özellikle insan duygu ve ifadelerini yansıtma aracı olarak gördüğü bakışlar ve tekinsiz göz temaslarına odaklanır. 2021'de bağımsız kültür sanat platformu Disyon'u kurdu ve o zamandan beri platformun küratörlüğünü yapıyor.
Orhan Sayın
Cream Studio'nun direktörü ve kurucu ortağı Orhan Sayın, dijital sanatlar, deneyim tasarımı, AI projeleri ve son zamanlarda ağırlıkla 3D baskı alanlarında çalışan multidisipliner bir sanatçıdır.