“Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı
Seminer: Önleyici Koruma: Paketleme, Taşıma ve Depo Yönetimi - II
Konuşmacı: Prof. Dr. Nevra Ertürk Güngör
Saat: 18:00-19:30
Önleyici koruma, risk yönetimi ve depo yönetimi kavramları; paketleme, taşıma ve depo yönetiminin temel ilkeleri ve standartları; paketleme, taşıma ve depo yönetimi alanında çalışan kurumlar; uzman personelin niteliği; ilgili formlar; paketleme, taşıma ve depolama sürecinde kullanılabilecek malzemelerin özellikleri; uygun olmayan malzemelerin koleksiyon üzerindeki bozucu etkileri; farklı malzeme türlerine göre paketleme ve taşıma yöntemleri; depo alanlarının fiziksel ve çevresel koşulları; depolama yöntemleri ve mobilyalarıyla ilgili yurt içi ve yurt dışındaki müzelerden örnekler.
Prof. Dr. Nevra Ertürk Güngör Hakkında
Prof. Dr. Nevra Ertürk Güngör klasik arkeoloji bölümünde lisans, müzecilik alanında yüksek lisans, mimarlık tarihi ve kuramı alanında doktora derecelerine sahiptir. Doktora sonrası araştırma çalışmasını ICCROM’da ‘müzelerde depo yönetimi’ konusunda gerçekleştirmiştir. İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve J. Paul Getty Müzesi’nde stajyer, Kenya Ulusal Müzesi’nde kıdemli araştırmacı olarak görev almıştır. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi, Tarihi Mirası Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ICOMOS Risklere Hazırlık Bilimsel Komitesi Türkiye Yönetim Kurulu Üyesidir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü’nde ders veren Nevra Ertürk Güngör, 2017-2024 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü’nde Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Nevra Ertürk Güngör’ün uzmanlık alanları; kültür mirası yönetimi, müzelerde risk yönetimi, küratöryel çalışmalar ve depo yönetimidir.
* Programa seminer bazlı katılım şartlarını öğrenmek için apply@curatingcontemporaryart.org adresine katılmak istediğiniz seminer bilgisiyle birlikte e-mail göndermenizi rica ederiz. Tek seminer katılım ücreti 650 TL'dir.
* Seminerler çevirimiçi platform - Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.