“Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı
Seminer: Ortak Noktalarımıza Dair
Konuşmacı: Mari Spirito
Saat: 18:00-19:30
Bu seminer Mari Spirito tarafından gerçekleştirilecektir ve sergi projeleri yapanların ortak deneyimler ve noktalar konuları ele alınacaktır.
Mari Spirito Hakkında
Mari Spirito, New York merkezli ve uluslararası operasyonları olan bölge ötesi bir sanat organizasyonu olan Protocinema'nın Direktörü ve Küratörüdür. Protocinema, 2011 yılında ABD ve Türkiye sanat toplulukları arasındaki akışkanlığı kolaylaştırmak amacıyla kuruldu. Spirito, 30 Mayıs 2025'e kadar Dubai'deki Alserkal Caddesi'nde ilk kamusal video sanatı programı olan The Substance With Which The Future Is Made'in küratörlüğünü yaptı. 2015'ten beri, İstanbul 5533'te başlatılan ve bir sonraki durağı New York olan Protocinema Emerging Curator Series mentorluk programını yürütüyor. Protocinema, 2022'den itibaren Laura Raicovich ile birlikte sanatçıların çalışmalarını zorunlu kılan yaşam koşulları hakkındaki gönderilerinin yer aldığı aylık bir dijital yayın olan Protodispatch'i başlattı. 2020'de, Philadelphia, Beyrut, Berlin, Montreal ve İstanbul'da çalışmalarını sergileyen beş sanatçının yer aldığı A Few in Many Places adlı devrim niteliğinde bir grup sergisi düzenledi. Spirito'nun pratiği, 2014'ten 2018'e kadar Art Basel'in Konuşmalar programını yönetme rolüne bir katkı olan yenilikçilik ve becerikliliğe olan çıkarı tarafından yönlendirilir. 2023-24'te, Boston'daki Massart Müzesi'nde düzenlenen The Myth of Normal, a Celebration of Authentic Expression'ın küratörlüğünü yaptı. Spirito, İstanbul 2025'teki Mamut Art Project'in Jürisindeydi; New York'taki Participant Inc'in Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı; ArteEast'in Yönetim Kurulu'ndaydı ve hem New York'ta hem de Toronto'daki Joan ve Martin Goldfarb Galerisi York Üniversitesi'nin Danışma Komitesi'nde yer aldı.
* Programa seminer bazlı katılım şartlarını öğrenmek için apply@curatingcontemporaryart.org adresine katılmak istediğiniz seminer bilgisiyle birlikte e-mail göndermenizi rica ederiz. Tek seminer katılım ücreti 650 TL'dir.