Tarih: 24 Perşembe 2022
Saat: 17:30
Mekan: Çevrimiçi Platform/ Zoom
Atölyede, yapımcının bir projeyi ele alması, geliştirmesi, proje dosyasının hazırlığı, fonlar ve ortak yapımlar gibi konularından bahsedilecektir. Atölye hem genç yapımcılara veya yapımcı olmak isteyenlere hem de ilk filmini çekmeye planlayan yönetmen/yapımcılara yönelik olarak düzenlenmektedir.
Yamaç Okur, 1998 yılı Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümü mezunudur. 1999-2001 arasında özel sektörde bir süre danışman olarak çalıştıktan sonra 2001 Ekim’inde yayın hayatına başlayan Altyazı Aylık Sinema Dergisi’nin kurucularından oldu. 2003-2013 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde çeşitli pozisyonlarda çalıştı ve Film Merkezi’nin kurumsallaşmasında pay sahibi oldu. 2008-2013 yılları arasında sinema yüksek lisansı yapan öğrencilere burs veren Mithat Alam Eğitim Vakfı‘nda Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.
2007 yılında uzun metraj sinema filmleri yapmak üzere Nadir Öperli, Seyfi Teoman ve Enis Köstepen ile birlikte sinema filmleri yapmayı amaçlayan Bulut Film’i kurdu. Yapımcılığını yaptığı filmler birçok önemli festivalden ödülle döndü, Türkiye ve Avrupa’dan kamu fonlarından destekler aldı.
Yönetmen ve yapımcıların oluşturduğu bir platform olan ve temel amacı üyeleri arasında iletişim ve dayanışma olan Yeni Sinema Hareketi’nin kurucularından oldu. İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Ortak Yapım ve Proje Geliştirme Platformu‘nda kuruluşunda aktif görev aldı, 2008-2013 yılları arasında Danışma Kurulu üyeliği yaptı. 2013-2015 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Filmleri Destekleme Kurulu’nda görev aldı. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım ve proje geliştirme marketi olan Antalya Film Forum’un ilk yılında koordinatörlüğünü yaptı. 2011 yılından beri Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SE-YAP)’ın Yönetim Kurulu’nda görev almaktadır. 2015 Mart’ından bu yana Türkiye’nin en önemli yapım şirketlerinden birisi olan Ay Yapım bünyesinde yapımcılık yapmaktadır.
Zoom Etkinlikleri Katılım Bilgisi
18. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında Zoom platformu üzerinden düzenlenecek olan atölyeler için katılımcı sayısı 100 kişi ile sınırlıdır. Zoom üzerinden düzenlenecek olan etkinliklere kayıt olmak için, etkinlik saatinden 24 saat önce info@evcifilm.com mail adresine kayıt yaptırılması önem taşımaktadır