Konuşmacı: Doç. Dr. Seda Yavuz
Sanat tarihinin serüvenine odaklanacağız; sanatın değişen tarifleri, sanat tarihindeki farklı yöntemleri kullanan kuramcılar ve sanat tarihçileri seminerimizin ana eksenini oluşturuyor. Vasari'yle başlatılan 'sanat tarihi' okumaları, yöntem tarihinden bir seçki ve son olarak Umberto Eco'nun, Açık Yapıt kitabında ayrıntıladığı görsel sanatlar okuması ve göstergebilim yöntemiyle yapılan çözümleme örneğiyle seminerimiz noktalanacaktır.
SEDA YAVUZ HAKKINDA
Lisans eğitimini 1999 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel B.lümü’nde tamamladı. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi B.lümü’nde Yüksek Lisans öğrenimine, aynı yıl aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek Lisans tez konusu; ‘Yapı-bozum Bağlamında Fluxus Hareketi’ Doktora tez konusu; ‘Heykelde Boşluk Kavrayışı: Modernizm ve Sonrası’dır. 2013 yılında Yard. Doç., 2017 yılında Doçent ünvanını almıştır. Verdiği dersler; Batı Sanatının Kaynakları, Heykel Sanatı Tarihi, Sanat Felsefesi ve Güncel Sanat Araştırmaları (Y.L.) Heykel Sanatı Araştırmaları (Doktora). Çalışma alanları; Batı sanatı ve Güncel Sanat, Cumhuriyet dönemi ve sonrası Türkiye, Modernizm, sanatta feminist teoriler, heykel tarihidir. Çeşitli dergi ve gazetelerde eleştiri ve çözümleme yazıları yayımlanmış, küratörlük ve sergi organizasyonu yapmıştır. Çeşitli galeri ve sanat kurumlarında seminerler vermektedir. Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA-TR) üyesidir.
Tek seminer ücreti 150 TL. olup, katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. Detaylı bilgi için: apply@curatingcontemporaryart.org