Konuşmacı: Ayşegül Çinici Yazıcı
Her serginin mekansal bir kurgusu ve bu anlamda bir hikaye anlatımı vardır. Bu hikaye aslen küratörün aktarmak istediği ve izleyicisine iletmek istediği mesajdır. Bu mesajın içeriğini en az serginin küratörü kadar özümsemesi gereken diğer kişi ise serginin görsel kimliğini yaratacak olan tasarımcıdır. Sergileme tasarımının mimari tasarımın yanısıra grafik anlamda da uzmanlığa ihtiyacı vardır. Eser-mekan-izleyici arasında bağı kurmaya yardımcı olan sergiye dair her türlü basılı malzemenin tasarımı bu yüzden önemli bir süreçtir ve her serginin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu seminerde sergilerin görsel kimlik yaratım süreçlerine, tasarlanmış olan öğelerin mekanda dağılımına basılı ve uygulanmış örnekler üzerinden yer verilecektir.
Tek seminere katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Tek seminere katılım şartlarını öğrenmek için: apply@curatingcontemporaryart.org
Konuşmacı Hakkında
1971 Ankara doğumlu Ayşegül Yazıcı, TED Ankara Koleji’ni bitirdikten sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sinema- TV Enstitü’sünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra Londra Central Saint Martins ve UAL: London College of Communication gibi eğitim kurumlarında mesleğiyle ilgili sertifika programlarına katıldı.
Uzun yıllar tasarım ofislerinde grafik tasarımcı ve kreatif direktör olarak çalıştıktan sonra 2010 yılında eşkurucusu olduğu ve kar amacı gütmeyen bir sanat kurumu olan Plato Sanat’ın direktörlüğü görevini üstlendi. Aynı süreçte Plato Sanat’ın içinde yer aldığı eğitim kurumuna bağlı meslek yüksekokulunda Tipografi, Kurumsal Kimlik ve Mizanpaj Tasarımı üzerine dersler ve seminerler verdi. Yazıcı, Plato Sanat ile ilgili çalışmalarına devam etmekte, aynı zamanda Youtube’da güncel sanat üzerine Art Feed adıyla bir program hazırlamaktadır.