Seminere dair: Sergileme Kurgusuna Giriş, Küratöryel Stratejiler, Farklı Sergi Modellerinin Analizi / Bölüm 2
Konuşmacı: Marcus Graf
Seminere Dair: Seminer, sergileme tasarımı ve yönetiminin çeşitli kavramsal ve yapısal stratejilerini gözden geçirmek suretiyle küratöryel teori ve pratiğin tarihi ve bugününü değerlendirme imkanı sunar. 16. yüzyılda Merak Kabinesi’nden, çağdaş mekan dışı modellere örneklerin tartışılmasından sonra, katılımcılar günümüzde sanat sergilerinin kavramsallaştırılması, tasarlanması ve yönetimi hakkında bir fikir sahibi olacaklar.
Konuşmacı Hakkında: Prof. Dr. Marcus Graf, 1974 yılında Almanya’da doğdu. Hildesheim Üniversitesi’nde Kültür Bilimi ve Estetik İletişimi Fakültesi’ndeki Plastik Sanatlar ve Sanat Bilimi Bölümü’nde okuduktan sonra çeşitli sanat kurumlarında proje yöneticisi, sanatçı, eğitmen, yazar ve küratör olarak çalıştı. 2010 yılında Almanya’daki Stuttgart Devlet Sanat Akademisi’ndeki Çağdaş Sanat Tarihi, Estetik ve Sanat Teorisi Enstitüsü’nde doktora ünvanı alan Graf, 2003 yılından beri Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim üyesi. 2017’de profesör oldu ve 2019’tan beri Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Başkanı olarak çalışmaya devam ediyor.2001’den beri İstanbul’da yaşayan Marcus Graf, Siemens Sanat, Baksı Müzesi, Milli Reasürans, Contemporary İstanbul ve Elgiz Müzesi gibi çeşitli kurumlarda 100’den fazla sergide küratörlük yapmıştır. Graf, hâlen Plato Sanat’ın daimi küratörü olarak görevine devam etmektedir. Çok sayıda kitap, kitapta bölüm, sergi kataloğu ve dergide sanat yazarlığını yapmış olan Graf, akademisiysen, küratör ve sanat yazarı olarak İstanbul’da yaşamakta.
Tek seminer ücreti 100 TL. olup, katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.
Tek seminere katılım için biletler etkinlikten bir gün öncesine kadar Açık Diyalog Istanbul hesabına ya da etkinlik günü yalnızca mekan gişelerinden nakit ödeme yapılarak temin edilebilir. Detaylı bilgi için: apply@curatingcontemporaryart.org