Konuşmacı: Başar Ünder
Seminere Dair: 'Tarihsel bir bakışla Sound Art' semineri, sesi merkeze alan ya da konu edinen pratikleri ele alan, bir sanat formu olarak sese, çevresel sese, gürültüye yaklaşımı sorgulayan ve ses nasıl sergilenir sorusuna katılımcılarla bir yanıt arayan iki saatlik bir program olarak tasarlandı. Atölyenin ilk yarısı kayıt ve müzik teknolojileri, ses sanatları, elektronik müzik tarihi bağlamında ilerlerken atölyenin ikinci yarısında katılımcılar ses sanatı ve yerleştirme örneklerini teknik ve kavramsal bağlamda inceleme fırsatı bulacaklar.
Konuşmacı Hakkında: Başar Ünder, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. 2006 yılında Institut International de Musique Electroacoustique de Bourges (IMEB) daveti ve UNESCO Aschberg Bursaries for Artists fonu desteği ile IMEB’de misafir besteci olarak çalıştı. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde, yüksek öğrenimini İTÜ-MİAM Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde tamamlayan Ünder, 2014 yılında 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Annemin Şarkısı filmiyle En İyi Müzik ödülüne layık görüldü. 2016 yılında dünyanın önemli plak şirketlerinden Sub Rosa tarafından yayınlanan Anthology of Turkish Experimental Music 1961-2014 albümünde Diving adlı eseriyle yer aldı. Aynı yıl Berlin Film Festivali Berlinale Talents Sound Studio programına 2600 başvuru arasından seçilerek bu programa Türkiye’den katılan ilk besteci oldu. 2017 yılında European Film Academy (EFA) üyesi oldu ve Portekiz’in Madeira adasında Residency for Contemporary Music and Electronics Ponta do Sol programına kabul edildi. 2018 yılından bu yana Bahçeşehir Ünversitesi Dijital Oyun Tasarımı programında Game Audio ve Advanced Game Audio derslerini veren Ünder, uzun ve kısa metrajlı filmler, belgesel, sahne sanatları projeleri, bilgisayar oyunları, animasyon ve reklam projeleri gibi farklı birçok mecra için müzikler besteledi, sesler tasarladı. Dijital platformlarda yayınlanan müzikleri ve deneysel/elektronik solo doğaçlama performansları dışında Ünder, grubu eqho’da vokal ve elektroniklerden sorumlu.
Tek seminer ücreti 100 TL. olup, katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.
Tek seminere katılım için biletler etkinlikten bir gün öncesine kadar Açık Diyalog Istanbul hesabına ya da etkinlik günü yalnızca mekan gişelerinden nakit ödeme yapılarak temin edilebilir. Detaylı bilgi için: apply@curatingcontemporaryart.org