Cemil Şinasi Türün (Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Blockchain Sanatçısı)
İnternet ve mobil ağlar, medyanın ardından bankacılık ve finans sektörünü de dönüştürebilecek mi? Yeni Medya, paranın biçim ve işlevini nasıl değiştirecek? Bitcoin ile başlayan ve bugüne kadar geliştirilen binlerce türev ile devam eden Kriptoparaların mevcut parasal işleyişten farkı ne? Bitcoin'in içinden doğan Blockchain kavramı, İnternet'i gayrimerkezileştirecek yeni bir dönemin kapısını mı aralamakta? Blockchain ile birlikte oluşacak gayrimerkezi ve hatta dağıtık ağ mimarisi, iş, ticaret ve finans dünyasını nasıl etkileyecek? Kamu ve özel işletmelerde ne tür Blockchain uygulamaları söz konusu ve avantajları ne? Blockchain, para ile birlikte Yeni Medya'yı da dönüştürebilecek mi?
Facebook, Telegram gibi devasa Yeni Medya platformlarının kendi Blockchainlerini oluşturma ve kriptoparalarını çıkartma planlarının anlamı ve etkileri ne olacak?
Cemil Şinasi Türün, Blockchain Sanatçısı, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi,
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi MA dereceleri ve 20 yıla yakın dijital para deneyimi vardır. Ülkemizin ilk online oyunları ve para sistemlerinin üretilmesinde önemli roller üstlendi, milyonlarca kişiye erişen dijital pazarlama kampanyaları ve ürünler tasarladı. Kayme isimli yeni bir para sistemi üzerine 2008 yılında yerli ve yabancı risk sermayesi ortaklığıyla bir start-up kurdu, ancak Bitcoin’in gelişini yeterince erken göremedi. 2014 yazından bu yana ise sadece Blockchain üzerine çalışmakta ve kurucu ortağı olduğu Defterhane isimli yeni bir Blockchain girişimi var. Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Dijital Paralar ve Blockchain dersi vermekte.
Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesinde Akbank Sanat Danışma’da temin edilebilir.