Mindfulness'ın yarattığı farkındalık iklimi dışımızdaki canlı ve cansız varlıklarla olduğu kadar kendimizle ilgilidir. Kendimizi daha iyi tanımamızı ve onunla daha barışık ve mutlu bir ilişki kurmamızı sağlar. Bu aynı zamanda fark etmeden ve istemeden de olsa yaptığımız ötekileştirmelerin, ayrımcılıkların da ilacıdır. İnsanı daha sakin, dingin ve verimli yapar. Bu ayki Akbank Sanat Cognita Mindfulness atölyesinde kendimize, çevremize ve günlük yaşamımıza farkındalık getirme çalışması yapacağız.
---------------------------------
Prof. Dr. Taner Damcı 1964 yılında Zonguldak’ta doğmuş, ortaöğrenimini TED Zonguldak Koleji’nde tamamlamıştır. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 1993’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlığını almıştır. 1995 yılında “Dünya Diyabet Federasyonu Genç Araştırıcı Bursu”ile İngiltere Manchester Üniversitesi Diyabet Kliniği’nde çalışmıştır.
1997 yılında doçent, 2003 yılında profesör olmuştur. Halen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji, Metabolizma ve Diyabet Bilim Dalı’nda öğretim üyesi ve Türk Obezite Vakfı Başkanı’dır. Ayrıca Türk Diyabet Cemiyeti, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Diyabet Obezite Beslenme Derneği, American Diabetes Association, European Association for the Study of Diabetes (EASD) ve Mediterrannean Group for the Study Diabetes (MGSD) üyesidir.
Prof. Dr. Taner Damcı, dünyanın değişik bölgelerinde ve özellikle çöllerde ultra maratonlar koşmuştur. Bunlar arasında Sahra, Atacama, Gobi Çölleri ve Antarktika’da yapılan yarışlar sayılabilir. Türkiye’nin ilk uluslararası ultra maratonu olan “Likya Yolu Ultra Maratonu” ve “RunFire Cappadocia”nın kurucusu ve yarış direktörüdür.
2004 yılında mindfulness ile ilgilenmeye başlamış ve bu konuda ABD’de çeşitli eğitimler almıştır. 2013 yılından beri kurucu direktörü olduğu ve “mindfulness”ı kullanan bir program olan COGNITA ile sağlıklı yaşamak isteyen insanlara kalıcı olarak yaşam biçimlerini değiştirmek yetkinliği kazandırma konusunda çalışmaktadır. Programın aynı zamanda iş verimi ve başarısını artırmaya yönelik “COGNITA iş” modülü de bulunmaktadır.
Katılımcı sayısı: 60 kişi