Seminer

1 Duvar 10 Nesne 100 Hikaye

Seminer
1 Duvar 10 Nesne 100 Hikaye

Seminer: 1 Duvar 10 Nesne 100 Hikaye

Konuşmacı: Prof. Dr. Ayşen Savaş

Saat: 18:00-19:30

Sergi nesnesi ve sergi mekânı ilişkisi müzyografi alanının araştırma ve uygulama konusudur. Duvarın değişmez bir müze elemanı olarak görülmesi durumunda, sergilenecek nesnenin onun üzerinde, yanında, onunla ya da ona rağmen yerleştirilmesi, yaratıcı bir tasarım sürecini gerektirecektir. Düzenlenecek uygulamalı seminerde, rastlantısal olarak seçilecek nesnelerin sergilenmesi üzerine deneysel süreçlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Amaç nesne-mekân ilişkisinin kurgulanması, sanatsal/mimari yerleştirmenin gücünden yararlanılarak farklı öykülerin yazılmasıdır. "Hikâye anlatımı" terimi, özellikle sözlü öykü anlatımına atıfta bulunabileceği gibi, aynı zamanda bir hikâyenin anlatısını görselleştirmek için geliştirilecek farklı temsil tekniklere de atıfta bulunabilir.

Prof. Dr. Ayşen Savaş Hakkında

ODTÜ-Ankara ve Londra Bartlett Mimarlık okullarında Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi gören Prof.Dr.Ayşen Savaş, doktora çalışmalarını Massachusetts Institute of Technology (MIT) Tarih, Kuram ve Eleştiri Programı’nda tamamladı. Müze bilimi ve müzyografi alanlarındaki uzmanlığı kapsamında, aralarında Sabancı Müzesi, MKEK Sanayi Müzesi ve Erimtan Arkeoloji Müzesi’nin de yer aldığı birçok müzenin kuruculuğu yaptı ve tasarım aşamalarını yönetti. ICOM, Sanart gibi kültür kurumlarına yaptığı katkıların yanı sıra, başarıları arasında AIA Mimari Ödülü, AAUW Araştırma Ödülü, Schlossman Tarih Araştırma Ödülü, Sir John Soane Müzesi, CCA ve Bologna Üniversitesi bursları ve “Keeping it Modern Project” Getty Ödülü bulunmaktadır. Bologna, Xiamen ve Delft Teknik Üniversitesi’nde davetli öğretim üyesi olarak görev yapan ve Arnavutluk Akreditasyon Komitesi (ASCAL), Mimarlık Akreditasyon Kurumu (MIAK) yönetim kurulunda üyeliği bulunan Ayşen Savaş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tasarım ve kuram dersleri vermekte, araştırmaları özellikle temsil kuramlarına odaklanarak, perspektif, maket, sayısal modelleme gibi farklı mimari iletişim ortamlarını kapsamaktadır.

* Programa seminer bazlı katılım şartlarını öğrenmek için apply@curatingcontemporaryart.org adresine katılmak istediğiniz seminer bilgisiyle birlikte e-mail göndermenizi rica ederiz. Tek seminer katılım ücreti  250 TL + Kdv'dir.

* Seminerler çevirimiçi platform - Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.

Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
19 AĞU PZT
-
20 AĞU SAL
-
21 AĞU ÇAR
-
22 AĞU PER
-
23 AĞU CUM
-
24 AĞU CMT
-
25 AĞU PAZ
-
26 AĞU PZT
-
27 AĞU SAL
-
28 AĞU ÇAR
-
29 AĞU PER
-
30 AĞU CUM
-
31 AĞU CMT
-
01 EYL PAZ
-
02 EYL PZT
1

20:00

Seminer Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevirimiçi Platform – Zoom

03 EYL SAL
1

20:00

Seminer Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevirimiçi Platform – Zoom

04 EYL ÇAR
1

20:00

Seminer Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevirimiçi Platform – Zoom

05 EYL PER
1

20:00

Seminer Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevirimiçi Platform – Zoom

06 EYL CUM
-
07 EYL CMT
1

16:00

Atölye Alfabe Deneysel Fotoğraf Atölyesi (Eylül - 1. Grup)

Akbank Sanat

08 EYL PAZ
1

16:00

Atölye Alfabe Deneysel Fotoğraf Atölyesi (Eylül - 2. Grup)

Akbank Sanat

Etkinliği takviminize ekleyin

Kayıt Formu

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.

E-Bülten'e üye olun