‘Çağdaş Sanat ve Küratörlük’ Seminer Programı kapsamında Akın Nalça’nın gerçekleştireceği ‘Anlatı Mekanının Kurgusu Içinde Teşhir ve Temsilin Rolü’ seminerinde, konuşmacı içerik ya da hikayenin kendini doğrudan anlatımı ve bir anlatı perspektifi içinde bütünsel olarak kurgulanması ile mekansal referanslar içinde teşhirin ve temsilin bilincin katmanlarına hitap etmesi konularını ele alacak.
Tek seminere katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Tek seminere katılım şartlarını öğrenmek için: apply@curatingcontemporaryart.org
Akın Nalça Hakkında
Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu grafik bölümünden mezun oldu. Grafik tasarımcı olarak başlayan profesyonel yaşamı bir süre sonra 3. Boyut ve mekansal iletişim alanında yoğunlaştı. Sergileme tasarımı ve çevre grafiği alanındaki çalışmaları 1996’ya kadar sürerken Burkhardt Leitner ile tanışması, modüler sistemler alanında dünyaca ünlü bir markanın projelerine girmesine sebep oldu. Bu alanda 2000’li yılların başından beri tasarladığı bazı ürünler Design Turkey, IF, Red Dot, German Design Council tasarım ve German Brand ödülleri aldı. Ayrıca mekan tasarımı alanında da bazı projeleri ödüllendirildi. German Design Council üyesi olup GMK, ETMK, SSTD gibi derneklerin yönetim kurullarında görev aldı. 2005 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar'da vermeye başladığı sergileme tasarımı derslerini Mimar Sinan Üniversitesi'nde halen sürdürmektedir. Türk tasarımına kalıcı bir katkı sağlamak amacıyla başlattığı Akın Nalça yayınları 2003 yılından 2017 yılına kadar sürdü. 2004 yılında farklı mekan yapı sistemleri ile çözümlerinin yer aldığı Terminal Design firmasını kurdu, firma aynı zamanda mekansal projeler ve tasarım üretimini sürdürmektedir. 2016 yılında 20 yıldır işbirliği içinde bulunduğu Burkhardt Leitner markasını ve üretim haklarını alarak Almanya başta olmak üzere global pazarda faaliyetlerini devam ettirmektedir.