‘Boşluğa Bakmak’ seminerinde kavramsal sanatçı Gül Kozacıoğlu, ilhamdan fikre, yerleştirmeden performansa, kendi sanat projelerinin gelişimini anlatacaktır. Bu süreçleri açıklamak için konuşma görsellerden sözlü anlatıma eskiz aşamasından sonuç aşamasına, 2017 senesinde ST Helene Şapel’inde gerçekleştirdiği ‘Stardust’ isimli etkileşimli yerleştirme çalışmasından bahsedecektir.
Konuşma ilk ilham kıvılcımından başlayarak, kavrama evrilme ve mekanın şablonlara dönüşümü, betimleyen eskizlerin gözlemi ve yerleştirmenin nihayetlenmiş görsel ve işitsel bileşenleri ile onların belgelenmesini ve izleyicilerin iştiraklarini kapsayacaktır.
Tek seminere katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Tek seminere katılım şartlarını öğrenmek için: apply@curatingcontemporaryart.org
Gül Kozacıoğlu 1976 da Ankara’da doğdu, Danimarka’nın Kopenhag kentinde büyüdü. İstanbul, Kopenhag ve New York kentleri arasında görsel ve işitsel alanlarında çalışmalarını sürdürdü; yerleştirme ve performanslarında fotoğraf, video, medya, müzik ve şiir kullanıyor. Zaman ve mekân kavramlarını aşma çabasının damgasını vurduğu eserleri, kriz, sansür, savaş ve göç gibi toplumsal içerikli konuları ele alırken bile düşsel bir dille hayata geçiriyor. Şu anda Bodrum daki stüdyosundan üretimini sürdürmekte. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünde okuduktan sonra ODTÜ’de Tasarım Felsefesi dersleri ile devam etti.
Kişisel sergi/performanslardan bazıları:
“SANS TRANSLATION : yerleştirme ve ses; Galeri Baraz, Istanbul, 2019.
“STARDUST”: interaktif yerleştirme; St. Helene Şapeli, Istanbul, 2017.
“SPACETIME”: fotoğraf, ses, yazı, performans; Eklisia, Gümüşlük, 2015.
“CABARET MUSE ME”: fotoğraf, performans ve internet; Depo, İstanbul ve Center for Performance Research, New York, 2010.
“SMS LOVE”: fotoğraf, performans ve bilişim teknolojisi; YAMA/marmara pera, İstanbul ve DIVA residency, Kopenhag, 2008/09.
“CELEB-RATION/CELEBRATION”: fotoğraf ve performans; Bilsar Binası, İstanbul 2006.
“ICE ICE BABY”: fotoğraf ve performans; Apartman Projesi, İstanbul,2005.