Seminer

Bütüncül Yerleştirme

Seminer
Bütüncül Yerleştirme

Seminer: Bütüncül Yerleştirme

Konuşmacı: Ferhat Özgür

Saat: 18:00-19:30

Ukraynalı öncü kavramsal sanatçılardan İlya Kabakov'un (1933-2023) geliştirdiği “Bütüncül Yerleştirme” kavramından hareketle Ferhat Özgür, Batı ve Doğu perspektifleri çerçevesinde, sergileme deneyiminde nesne ile onu çevreleyen mekan arasındaki ilişkilerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği kişisel projelerini de bu bağlamda açımlayacak. Görsel örneklerle desteklenmiş konuşmada sanatçı “Bütüncül Yerleştirme” kavramını etraflıca açıklığa kavuşturmaya çalışacak.

The Pill, Merdiven Art Space, Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi, Amerikan Hastanesi Operasyon Odası ve Bilsart'taki kişisel projelerinin yanı sıra yurt dışında MoMA PS1, Danimarka Ulusal Müzesi, Marabouparken-İsveç, Michigan Üniversitesi Sanat Müzesi gibi kurumlarda kişisel  projeleri gerçekleştirdi. Biennale Sur, Mercosul, İstanbul, Busan, Mardin, Sinop ve Çanakkale gibi bienallerde yer alan Özgür'ün çalışmaları, IMMA-Dublin, MUMOK-Viyana, Mattress Factory Museum of Art -Pittsburgh, Museum der Moderne-Salzburg, Centre George Pompidou-Paris, Künstlerhaus Palais Thurn und Taxis, ARTER, İstanbul Modern gibi pek çok kurumda düzenlenen sergi, gösterim ve festivalde yer aldı.

Ferhat Özgür Hakkında

1985 to 1989 yılları arasında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde “Düşlem (Fantazya) Aracılığıyla İnsan Duygularının Figürsel Çözümlenmesi” adlı Yüksek Lisans tezini (1992) ve yine aynı kurumda “Resimde Göstergeler ve Kurgusal Biçimler Diyalektiği” adlı Doktora-Sanatta Yeterlik tezini tamamladı. (1993) Aynı kuruma Araştırma Görevlisi olarak atandı ve 2010 yılında bu kurumdan ayrılana kadar akademisyen olarak çalıştı. “Resim Atölye”, “Sanat Eleştirisi”, “Desen”, “Sanat Teknolojileri” gibi lisans ve lisansüstü dersleri yürüttü.

2010-2013 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Multimedya Bölümü başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2014-2017 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetimi Bölüm başkanlığı görevini yürüttü ve aynı fakültenin Plastik Sanatlar Bölümü’nde “Atölye”, “Desen” ve “Sanat Eleştirisi” gibi lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık dersler okuttu.

2017 yılından itibaren Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmakta ve “Deneysel Sanat”, “Sanat Eleştirisi”, Katılımcı Sanat” adlı dersleri yürütmektedir. 2023 Güz Döneminde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Rektörlük Ortak Dersler Birimi’nde Çağdaş Sanatta Ortak Üretim ve Katılımcılık adlı dersi yürütmüştür. Yapı Kredi Yayınları’ndan “Çağdaş Türk Ressamları: Turan Erol” (1995) ve and Doruk Yayınları’ndan “Belgesel, Kısa Film ve Video Sanatı” adlı yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır. (2017) Turkish). Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) üyesi olan sanatçı aynı zamanda Bilgi Üniversitesi Kültür Politikası Yıllığı yayın kurulu üyesi olup, Cumhuriyet, Radikal, Milliyet, Yapı Kredi Sanat Dünyamız, Yapı Kredi Kitaplık, İstanbul Art News, Cumhuriyet-Kitap, Türkiye Sanat Yıllığı vb gibi pek çok yayında sanat üzerine inceleme, eleştiri ve araştırma yazıları yayınlamıştır.

* Programa seminer bazlı katılım şartlarını öğrenmek için apply@curatingcontemporaryart.org adresine katılmak istediğiniz seminer bilgisiyle birlikte e-mail göndermenizi rica ederiz. Tek seminer katılım ücreti  250 TL + Kdv'dir.

* Seminerler çevirimiçi platform - Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. 

11 Temmuz 2024 Perşembe 18:00

Çevirimiçi Platform – Zoom

Tüm Program
Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
24 HAZ PZT
-
25 HAZ SAL
-
26 HAZ ÇAR
-
27 HAZ PER
1

18:00

Seminer Web3 Uygulama Alanlarından NFT

Çevirimiçi Platform – Zoom

28 HAZ CUM
-
29 HAZ CMT
-
30 HAZ PAZ
-
01 TEM PZT
1

18:00

Seminer Küresel İkaz

Çevirimiçi Platform – Zoom

02 TEM SAL
1

19:00

Film Akbank 20. Kısa Film Festivali Festival Kısaları Akbank Sanat’ta (2 Temmuz)

Akbank Sanat

03 TEM ÇAR
-
04 TEM PER
-
05 TEM CUM
-
06 TEM CMT
-
07 TEM PAZ
-
08 TEM PZT
-
09 TEM SAL
1

19:00

Film Akbank 20. Kısa Film Festivali Festival Kısaları Akbank Sanat’ta (9 Temmuz)

Akbank Sanat

10 TEM ÇAR
1

18:30

Söyleşi Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi Sanatçı Konuşmaları - 2

Akbank Sanat

11 TEM PER
1

18:00

Seminer Bütüncül Yerleştirme

Çevirimiçi Platform – Zoom

12 TEM CUM
-
13 TEM CMT
2

10:00

Seminer Sanat, Çocuklar ve Yaratıcılık Üzerine Farklı bir Bakış (Malatya - 1. Grup)

Malatya

14:00

Seminer Sanat, Çocuklar ve Yaratıcılık Üzerine Farklı bir Bakış (Malatya - 2. Grup)

Malatya

14 TEM PAZ
2

10:00

Seminer Sanat, Çocuklar ve Yaratıcılık Üzerine Farklı bir Bakış (Malatya - 1. Grup)

Malatya

13:30

Seminer Sanat, Çocuklar ve Yaratıcılık Üzerine Farklı bir Bakış (Malatya - 2. Grup)

Malatya

Etkinliği takviminize ekleyin

Kayıt Formu

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.

E-Bülten'e üye olun