Değişim İçin Oyunlar ve XR Teknolojileri
Saat: 18:00-19:30
Quest, Vision Pro gibi XR cihazlarıyla ve ekran kartlarıyla gördüğümüz donanımsal gelişmeler, oyun motorları, yapay zeka v.b. alanlardaki yazılımsal gelişmelerle birlikte, oyunlar günümüzün en güçlü iletişim araçlarından birisi haline gelmiştir. S.Zafer Masalcı ve Oytun Kal, oyunların ve oyun teknolojileri kullanılarak üretilen görsel işitsel deneyimlerin, sosyal etki yaratma, iyileştirme, bilgi aktarma, bilişsel ve fiziksel beceri kazandırma gibi etkileri üzerine konuşacaklar ve çeşitili XR uygulamalarını katılımcıların deneyimlemesi için paylaşacaklar.
Bu atölye sosyal etkinlik ve farkındalık için oyunlar üzerine çalışan uluslararası Games for Change organizasyonunun Türkiye şubesinin ilk etkinliği olacaktır.
Konuşmacılar Hakkında:
Oytun Kal, Almanya ve Türkiye’de film, televizyon, animasyon, görsel efekt ve oyun sektörlerinde çalışmıştır. Halen, oyun girişimlerine ve şirketlerine yönelik ön kuluçka ve kuluçka programları sunan BUG Lab TEKMER’de Yürütücü Yapımcı olarak görev almaktadır. Ayrıca, BUG Lab (Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı) oyun tasarımı lisans programında XR teknolojileri, virtual production ve motion capture üzerine dersler vermektedir.
Server Zafer Masalcı, Bahçeşehir Üniversitesi'nden oyun tasarımı alanında yüksek lisans derecesine sahip bir mimardır. "Sanal Gerçeklik Oyunları Tasarlamak İçin Bir Kılavuz Çalışması" başlıklı yüksek lisans tezi, sanal gerçeklik hakkında kapsamlı bilgiler sunmakta ve sanal gerçeklik oyunlarının tasarımı için yol gösterici bir kılavuz niteliği taşımaktadır. Mimarlık, mimari görselleştirme, animasyon ve sanal gerçeklik deneyimi tasarımı alanlarında uzun yıllar sektör deneyimine sahip olan Zafer Masalcı, şu anda Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Bu rolde, Unreal Engine blueprint sistemini kullanarak oyun geliştirme, seviye tasarımı, oyun içi aydınlatma tasarımı, sanal gerçeklik için oyun geliştirme, 3D modelleme ve oyunlar için animasyon gibi çeşitli konularda dersler vermektedir. Araştırma alanları arasında sanal gerçeklik, seviye tasarımı, oyun geliştirme ve 3D modelleme bulunmaktadır.
* Bu atölyeye katılmak için sayfa üzerindeki "Kayıt Ol" butonunu kullanarak kaydınızı oluşturabilir, ücretsiz etkinlik davetiyenizi alabilirsiniz. Kayıtlar etkinlik tarihinden 3 gün önce (14.05.2024, 18:00'de) açılacak ve "Kayıt Ol" butonu görünür hale gelecektir. Katılım 20 kişilik kontenjan ile sınırlıdır.