Konuşmacı: Emre Zeytinoğlu
Seminere Dair: 18. yüzyıl sonrasında bu “estetik” tanımların, “özne” ve “sanat” ile nasıl yeni örtüşmeler ve kopmalar ortaya koyduğu ve hangi tanımlara ulaştığı hakkında bilgiler verilecek, ders karşılıklı yorumlar ve tartışmalarla noktalanacaktır.
Konuşmacı Hakkında: 1980 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. 1986 yılından itibaren sergi açıyor. 1988’den bu yana da farklı dergilerde ve çok yazarlı kitaplarda sanat konusunda makaleler yayınlıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde ve Marmara Üniversitesi’nde “Sanat, Kuram ve Eleştiri”, “Çağdaş Sanat” ve “İdeolojik Metinler ve Sanat” adlı dersleri veriyor. Çeşitli televizyon kanalları için belgeseller yapıyor. Kitaplarından bazıları şunlardır: “Sanat, Bazı Şeyler ve Eleştiri” (Corpus Yay. 2017), “İktidarsızlığın İktidarı ve Sanat” (Ayrıntı Yay. 2014), “Bir Boşluğa İşaret Bırakmak / Mesafe ve Temas” (Baksı Vakfı Yay. 2013), “Sanat Üzerine Yersiz Yorumlar” (Bağlam Yay. 2008), “Uyku Tulumunda Spor” (Telos Yay. 2004), “Sanatın Suç Ortaklıkları”(Bağlam Yay. 2003 / Belge Yay. 2016), “Kavramın Sınırlarında” (Ali Akay ile, Bağlam Yay. 1998) ve “Pisuarın Bir Dekonstrüksiyonu” (Ali Akay ile, Galeri Urart Yay. 1994 / Minör Yay. 2013).
Tek seminer ücreti 100 TL. olup, katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.
Tek seminere katılım için biletler etkinlikten bir gün öncesine kadar Açık Diyalog Istanbul hesabına ya da etkinlik günü yalnızca mekan gişelerinden nakit ödeme yapılarak temin edilebilir. Detaylı bilgi için: apply@curatingcontemporaryart.org