Konuşmacı: Ebru Yetişkin
Günümüz sanatı terimi acaba neyi ifade ediyor? “Güncel sanat”, “çağdaş sanat” ve “yeni medya sanatı” gibi tanımlamalara sığmayan günümüz sanatı çalışmaları acaba neler? Transdisipliner ve hibrit bir araştırma pratiğine yönelen bir sanat kavrayışı ve pratiğinin Türkiye’de nasıl gelişebilir? Sosyolog, sanat eleştirmeni ve küratör Ebru Yetişkin, son 5 yıldır yurt dışında ve Türkiye’de yürüttüğü günümüz sanatı ile ilgili araştırma notlarını paylaşıyor, parataktik işlere dair görüşlerini paylaşıyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde eğitim ve araştırma çalışmalarını yürüten Doç. Dr. Ebru Yetişkin dijital kültür alanında uzmanlaşan eleştirel bir sosyolog, sanat yazarı ve küratör. Küratöryal çalışmaları arasında Kakofoni (2013), Bilinmeyen Kod (2014), Dalgalar (2015), X-CHANGE (2015), İllüzyonoskop (2017), Arayüzler (2018) sergileri ile Distopya Ses Sanatı Festivali / Berlin sergileri bulunuyor. Yetişkin ayrıca dijital kültür ve sanat arasındaki ilişkilere odaklanan Bulaşan Bedenler: Ağ Siyaseti (2015-2016), Günümüz Sanatı // Bir Başka (2017-2018) ve Bilim, Teknoloji, Toplum Muhabbetleri (2018 - halen sürmekte) ve Günümüz Sanatı // Bir Muamma (2019 – halen sürmekte) gibi kamuya açık seminer serileri düzenliyor. Editörlüğünü yaptığı yayınlar arasında Toplumbilim: Postkolonyal Düşünce Özel Sayısı (2010) ve şair robot Deniz Yılmaz’ın Diğerleri Gibi (2016) adlı kitabı bulunuyor.
Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesinde Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.