Konuşmacı: Emre Zeytinoğlu
Bu konuşmada, bir kentin simgesel yapılarından ve sanat anıtlarından oluşan ana meydanları ile “görünmeyen”, yani önemsenmeyen yüzleri karşılaştırılacak ve dolayısıyla kentin kültür ve uygarlık ile tarihsel ilişkisi eleştirel bir bakış açısına dönüştürülecek. Bu yapılırken, o kente ait geliştirilmiş tasavvurlar ile onun pratik yaşamı arasındaki farklar aranacak, ayrıca arkeolojik ve antropolojik verilerin de yine eleştirel bir tavırla, ne kadar güvenilir olabileceği tartışılacak. Konuşma sırasında, kentleri anlatan edebi eserlerden, sanat yapıtlarından, popüler faaliyetlerden vb. örnekler de görseller olarak sunulacak.
Tek seminere katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Tek seminere katılım şartlarını öğrenmek için: apply@curatingcontemporaryart.org
Konuşmacı Hakkında:
1980 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden mezun oldu. 1986 yılından itibaren sergi açıyor. 1988’den bu yana ise farklı dergilerde “sanat ve estetik” konusunda makaleler yayınlıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde ve Marmara Üniversitesi’nde “Sanat, Kuram ve Eleştiri”, “Çağdaş Sanat” ve “İdeolojik Metinler ve Sanat” adlı dersleri veriyor. Çeşitli televizyon kanalları için arkeolojik alanlar üzerine belgeseller yapıyor.
Kitaplarından bazıları şunlardır:
“Sanatın Karanlığı” (Espas Yay. 2020), “Sanat, Bazı Şeyler ve Eleştiri” (Corpus Yay. 2017), “İktidarsızlığın İktidarı ve Sanat” (Ayrıntı Yay. 2014), “Bir Boşluğa İşaret Bırakmak / Mesafe ve Temas” (Baksı Vakfı Yay. 2013), “Sanat Üzerine Yersiz Yorumlar” (Bağlam Yay. 2008), “Uyku Tulumunda Spor” (Telos Yay. 2004), “Sanatın Suç Ortaklıkları” (Bağlam Yay. 2003 / Belge Yay. 2016), “Kavramın Sınırlarında” (Ali Akay ile, Bağlam Yay. 1998) ve “Pisuarın Bir Dekonstrüksiyonu” (Ali Akay ile, Galeri Urart Yay. 1994 / Minör Yay. 2013).