Oyun Tasarımına Kutu Oyunları Üzerinden Uygulamalı Bir Bakış
Saat: 15:00-19:00
Kutu oyunlar, özellikle de Euro Game formatındaki kutu oyunlar, başta Almanya olmak üzere dünyanın birçok yerinde kendisine has bir oyuncu kitlesine sahiptir. Oyun tasarımcılarının da sıfır noktası olarak kabul edebileceğimiz kutu oyunlar, milattan önce 5.000 yılına dayanan kökenleri ile insanlık tarihinin her çağında bir şekilde kendisine yer bulmuş araçlar, deneyimlerdir. Atölye teorik ve pratik olmak üzere iki kısımda gerçekleştirilecektir. Teorik kısımda, kutu oyun tasarımını oluşturan, Hareket, Aksiyon, Tur, Ekonomi, Açık Arttırma ve İşçi yerleştirme gibi başlıklar hakkında, bilgi verilecektir. Pratik kısımdaysa, katılımcıların elde ettikleri teorik bilgi çerçevesinde, oyun üretmeleri hedeflenmektedir. Üretilecek oyunlar kart ya da kutu oyun olabilecektir. Bu bağlamda katılımcılara üretim esnasında kullanacakları malzemeler, atölye yürütücüsü tarafından sağlanacaktır. Katılımcılar, istedikleri taktirde kendilerine ait malzemeleri de beraberlerinde getirebilirler.
Ertuğrul Süngü Özgeçmiş
Ertuğrul Süngü oyun dünyasındaki kariyerine 2007 yılında LEVEL isimli oyun dergisinde başlamıştır. An itibariyle dergide yazar ve editör ve yayın kurulu üyesi rollerini üstlenmeye devam etmektedir. Doktora eğitimini Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamlayan Süngü, “Türkiye’deki Oyun Alt kültürüne Tarihsel bir Yaklaşım” isimli tezi ile mezun olmuştur.
2016 yılında Bilgi Üniversitesinde Dijital Oyun Tasarım dersleri vermeye başlamış, 2017 ile 2020 yılları arasında hem Bilgi hem de Bahçeşehir Üniversitelerinde Dijital Oyun Tasarım dersleri vermiştir. Bu zamana kadar verdiği ve günümüzde de devam eden dersleri arasında, Oyunlar ve Kültür, Oyunlar ve Felsefe, Oyunlar ve Anlatı, Çizgi Roman Kültürü, Oyun Eleştirisi, Oyun Temel Tasarımına Giriş ve Karmaşık Oyun Mekanikleri bulunmaktadır.
Akademik olarak oyun kültürü, oyunlarda kimlik ve temsiliyet, oyun deneyimi, oyunlarda anlam ve oyun tasarımı konularına odaklanmaktadır. Ertuğrul Süngü 2020 yılından günümüze kadar Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyun Tasarım Bölümünde tam zamanlı Dr. Ör. Üyesi olarak çalışmaktadır. Prof. Dr. Barbaros Bostan ile birlikte bugüne kadar “Türkiye’de ve Türkiye’den Oyun Çalışmaları” (2020) “Dijital Oyunlar 1.0: Oynanış ve Anlam” (2021) “Dijital Oyunlar 2.0: Oyun ve Kimlik” (2022) isimli üç kitabın editörlüğünü üstlenmiştir. “Dijital Oyunlar 3.0: Oyun ve Mekanik” isimli kitabın ise yakın zamanda raflardaki yerini alacaktır.
* Bu atölyeye katılmak için sayfa üzerindeki "Kayıt Ol" butonunu kullanarak kaydınızı oluşturabilir, ücretsiz etkinlik davetiyenizi alabilirsiniz. Kayıtlar etkinlik tarihinden 3 gün önce (15.05.2024, 15:00'te) açılacak ve "Kayıt Ol" butonu görünür hale gelecektir. Katılım 20 kişilik kontenjan ile sınırlıdır.