Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ
Yeni Medya kavramı nedir? Şimdiye kadar gazete, radyo, TV olarak vücut bulan medya kavramından farklılıklar nedir? Onların bir uzantısı veya devamı mıdır yoksa mevcut tanımdan radikal biçimde ayrışmaya başlayan yeni bir kavram mıdır? Pasif kitle iletişim araçlarından etkileşimli kitlesel ağ ortamlarına geçiş medya kavramını nasıl bir dönüşüm sürecine sokmuştur? Söz konusu dönüşümün bireysel ve toplumsal etkileri nelerdir? Gençlerin ve giderek orta yaş üstü kuşağın da daha fazla zaman geçirmeye başladığı yeni medya platformlarında bireyleri bekleyen fırsatlar ve tehditler neler? Yeni Medya’ya bilinçli yaklaşmak ve dijital okur-yazarlık, çocuklar, gençler ve hatta yetişkinler için neden önemli? Bilinçli kullanımın ipuçları neler? Dijital okur-yazarlık neden bir devlet politikası olmalı? Yeni Medya gelecekte nasıl bir dönüşüme uğrayacak ve gelecek toplumlarının oluşumunda nasıl bir rol oynayacak?
Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Başkanı. Bu görevinden önce Sabancı Üniversitesi’nde Mercator-IPM araştırmacısı olarak çalışmış olan Bozdağ, doktora çalışmasını Ocak 2013’te Bremen Üniversitesi’nde tamamlamış ve 2008-2013 yılları arasında yine aynı üniversitede araştırmacı ve öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Bozdağ’ın araştırma alanları arasında Dijital Medya, Medya ve Göç, Medya ve Teknoloji Sosyolojisi, Kültürlerarası ve Kültürler Ötesi İletişim ve de Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri yer almaktadır.
Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesinde Akbank Sanat Danışma’da temin edilebilir.