Felsefe Seminerleri - 21. Yüzyıl Felsefe Sorunları
"Heidegger ve Düşünmenin Krizi"
Konuşmacı: Kaan H. Ökten
Moderatör: Emre Şan
Bu sunuşta, Heidegger’in 1954’te yayımladığı “Düşünmek Ne Demektir?” isimli çalışması üzerinde düşünülecektir. Bu eserinde Heidegger, düşünmenin krizinden bahsetmekte ve artık yeterince düşünülmediğini, hatta düşünmenin ne demek olduğunun dahi karanlığa gömüldüğünü ifade etmektedir. Peki ama, düşünme nasıl olur da unutulur ve yok olur? Düşünmenin batışı ve ortadan kalkışı nasıl bir krizdir? Böyle bir kriz nasıl mümkün olabilmektedir? Düşünmenin krizi, dilsel-mantıksal bir krizden ziyade, ancak ontolojik bir kriz olabilir. Düşünmenin krizi, hakikatin krizi midir? Bu sunuşta, bu sorular üzerinde düşünülecektir.
Kaan H. Ökten Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesidir. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi’nde gördü. 2001 yılında Kant ve Ebedi Barış konusu üzerine hazırladığı tez ile doktorasını aynı üniversitede tamamladı. 2002 yılında Yardımcı Doçent, 2006 yılında Doçent ve 2011 yılında Profesör olarak atandı. Çeşitli üniversitelerde görev aldıktan sonra 2016 yılından itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde çalışıyor. Eski Çağ Yunan ve Yeni Çağ Alman felsefesi üzerine çok sayıda telif ve çeviri makale ve kitapları var. Özellikle Parmenides, Aristoteles, Kant ve Heidegger'in varlık ve ölüm felsefesi üzerine çalışıyor.
* Etkinliğe katılmak için sayfa üzerindeki "Kayıt Ol" butonunu kullanarak kaydınızı oluşturabilir, ücretsiz etkinlik davetiyenizi alabilirsiniz. Kayıtlar etkinlik tarihinden 1 hafta önce (11.01.2024, 18:30'da) açılacak ve "Kayıt Ol" butonu aktif hale gelecektir. Katılım 120 kişilik kontenjan ile sınırlıdır.
* Etkinlik kaydını tamamlayıp davetiyesini alan katılımcılarımızın etkinlikten en az 15 dakika önce alanda olmaları rica olunur. Etkinlik saatinde kapılar kapanacaktır.