“Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı
Seminer: Küratörler için Stratejik Planlama ve Proje Geliştirme - I
Konuşmacı: Mahir Namur
Saat: 18:00-19:30
Bu modülde stratejik planlama yaklaşımı bağlamında, proje geliştirme metodolojisi anlatılacak ve uluslararası bir proje ile örneklendirilecektir. Stratejik planlama ve proje yönetimi, iş süreçlerini sağlıklı yönetebilmesi için bir planlama aracı olmanın yanı sıra, küratörün faaliyetlerini bağlamlarıyla daha iyi ilişkilendirebilmesini sağlayacak geniş bir perspektif de kazandırır.
Mahir Namur Hakkında
1967 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul ve Viyana’da yaşayıp çalışmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Viyana Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Bir süre inşaat sekt.ründe uluslararası projelerin yönetiminde tecrübe kazandıktan sonra kariyer çizgisini değiştirerek kültür ve sanat yönetimi, daha sonra da varoluşçu psikolojik danışmanlık alanlarında eğitimler alarak çalışmaya başladı. Kurduğu ‘Chameleon Proje Yönetimi’ ve PR firmasında 20 yılı aşkın sürede birçok uluslararası kültür sanat eğitim ve iletişim projesi geliştirdi ve uyguladı. Kurucusu olduğu uluslararası kültürel iş birliği ve kültürel kalkınma amacı olan Avrupa Kültür Derneği’nin başkanlığını yaptı ve halen genel sekreterliğini yürütmektedir. ‘Sinopale- Uluslararası Sinop Bienali’nin kurucularından olan Namur, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Danışma Kurulu’nda yer aldı. Halen ‘A Soul for Europe’ girişiminin Strateji Grubu ve ‘European House for Culture’ın üyesi. Yeditepe Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Okan Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi, Proje Geliştirme ve Koçluk dersleri; Avrupa’daki üniversitelerde ve kültür kurumlarında kendi geliştirmiş olduğu ‘Sanatçılar için Anlam Odaklı Stratejik Planlama’ seminerleri veriyor ve bireysel danışmanlık yapıyor.
* Programa seminer bazlı katılım şartlarını öğrenmek için apply@curatingcontemporaryart.org adresine katılmak istediğiniz seminer bilgisiyle birlikte e-mail göndermenizi rica ederiz. Tek seminer katılım ücreti 650 TL'dir.
* Seminerler çevirimiçi platform - Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.